Måleri

Ett alternativ till lackade eller vaxade trägolv är målade golv. Att måla sina trägolv har varit mycket populärt i äldre tider och metoden har fått ett uppsving de senaste åren då utbudet av golvfärg har blivit bredare. Målat golv behöver inte längre betyda ett blanklackat golv i en gräll färg utan kan lika gärna vara en sober bets eller lasyr där den naturliga träådringen får synas igenom.

Att måla ett golv kan ge rummet en helt annan känsla och är ett smart sätt att uppdatera sin inredning på. Ett gulnat furugolv kan lätt slipas ner och målas om i en ljusgrå färg eller betsas i mörkbrunt för att se ut som ett annat träslag. Du kommer direkt att märka hur färgen i hela rummet påverkas och kan ge utrymmet ett helt annat intryck än tidigare.

Slitstark lösning

Att måla golv kan göra dem mer slitstarka. Ett trägolv av ett känsligare material kan få en hårdare yta som tål mer nötning och är mindre känslig för hårda klackar och vassa hundklor. Rådgör med oss kring vad som kan passa i ditt hem baserat på hur rummet används och vilka önskemål du har på utseendet.

För dig som vågar lite mer

För den som vågar lite mer i sin inredning är målning det ultimata alternativet för att snabbt och enkelt uppdatera ett golv. Det går lätt att måla mönster som gör ditt rum helt unikt eller så räcker det med att välja en oväntad färg. Mönstrade golv, gärna med orientalisk stil, är för tillfället något av det trendigaste man kan ha i sitt hem.

Hör av dig till oss för att få veta mer om vad man kan göra med ditt gamla trägolv. Ett fult och slitet gammalt golv kan bli som nytt på nolltid genom att slipa och måla det i just den färg och med den ytfinish du önskar!

Kontakta oss för kostnadsfri offert